بی بی سی حامی شبه معنویت ها
رهپویان هدایت: یکی از شبکه هایی که در موضوع دین و نوع دین داری برنامه هایی گفتگو محور روی آنتن می برد و یا در مدلی دیگر به مستند سازی درباره برخی از ادیان( عمدتا اسلام) می پردازد شبکه بی بی سی است.
البته هدف اصلی بی بی سی از محور قرار دادن مباحث دینی و تدوین برنامه های دینی به معنایی قوت دادن به دین داری نیست بلکه درست برعکس، بی بی سی با هدف تقدس زدایی، ترویج پلورالیسم و فردی کردن دین و مسائل جهان شمول دینی برنامه دینی را اجرا و پخش می کند.
در نگاهی جامع تر سوق دادن جامعه جهانی به سمت سکولاریزه شدن جوامع بهویژه – جوامع سنتی – از اهداف اصلی و تخریب اسلام و ترویج فرقه گرایی از هدف های مرتبه دوم این شبکه در حوزه ادیان و اسلام است.
این شبکه انگلیسی (همانطور که از نامش هویداست انگلیسی است و قرار نیست مروج دین و اخلاق باشد) در راستای ساختار شبکه که تفرقه اندازی و اختلاف افکنی است همراه با سردمداران غربی در پی رواج لیبرالیسم و اومانیسم، موضوع دین و معنویت را مورد بحث قرار می دهد.
در برنامه های متعدد این شبکه همواره کارشناسانی از فرق و ادیان مختلف حضور می یابند و به نوعی هر یک حق و حقیقت قلمداد می شوند. یا افرادی به عنوان کارشناس در برنامه های تلفنی و یا میزگردها ظاهر می شوند که ظاهرا کارشناس مسلمان هستند اما یک نگاه کاملا فردی و بی مبنا به دور از حقیقت اسلام را از خود ارائه می دهند و به اسم کارشناس اسلامی آن را مطرح می نمایند.
در برنامه های بی بی سی اجرای مراسمات دینی و عبادات ها فردی جلوه داده می شود و برای فرار از مشکلات روزمره! نسخه حقیقی دین پوشانده شده و از فقه و شریعت سخنی به میان نمی آید! و...
در واقع ترویج یک نوع دین داری سکولار، بی قید و بدون شریعت و اتصال به خداوند، بدون مناسبات و مباحث اجتماعی، بدون تقدس، ساختارشکنانه و با مدلی فردی و انسان محور همان چیزی است که عرفان های کاذب مروج آن هستند. مدل برنامه های دینی و مذهبی شبکه بی بی سی نشان می دهد این شبکه دروغ پراکن و تفرقه افکن در مسیر جاده بازکنی برای رشد عرفان های دروغین و شبه معنویت ها قدم می زند.