تئوری قانون جذب: به فکر آخرت نباشید!
رهپویان هدایت: وین دایر یکی از مروجان قانون جذب است، در این زمینه می گوید:« باید هر شب پیش از خواب دو کلمه ثروت و موفقیت را آنقدر تکرار کنید تا خوابتان ببرد. چون هر چه را قبل از خواب و در حالت خلسه پیش از خواب با خودتان نجوا کنید بر ضمیر ناخودآگاهتان نقش می بندد.» وین دایر، راز قانون جذب، ص 140
این جملات وین دایر بیانگر و تایید دنیایی بودن تئوری راز و نفی آخرت در این دسته از قانونهای فرقهای است. او انسان را حتی در زمان استراحت برای دنیا می خواهد و این تمرین را به انسان می آموزد که شما باید برای آنکه حتی ضمیر ناخودآگاهتان هم فقط بفکر دنیا باشد، شب ها در حالت خلسه این کلمات را تکرار کنید.
این در حالیست که در دین مبین اسلام مطرح شده و در زمره مستحبات آمده است که قبل از خواب بفکر اذکار آسمانی و خواندن سوره توحید باشد تا روحیه و رفتار شما را بیشتر متوجه غایت هستی کرده و اندوخته های دنیا و آخرت را همزمان فزونی بخشد.
قانون جذب نه تنها انسان را به کسب فضائل اخلاقی دعوت نمی کند بلکه به مرور آن ها را کاملا در وجود آدمی می خشکاند و از بین می برد حتی یکی از خطرناکترین امیال انسانی یعنی آز و طمع را فعال نموده و این میل را بر ساحت های متعالی و معنوی روح انسان مسلط می کند.
طبق متون دینی این میل اگر در وجود انسان فعال شود یکی از ارزشمندترین قوای انسانی را که نیروی عقل است از کار می اندازد و آن را زمین گیر می کند.
طبق متون دینی این میل اگر در وجود انسان فعال شود یکی از ارزشمندترین قوای انسانی را که نیروی عقل است از کار می اندازد و آن را زمین گیر می کند.
حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: « بیشتر زمین خوردن های عقل برای جاهایی است که برق طمع در وجود انسان جهش می کند و زیاد می شود.» نهج البلاغه، حکمت، 219
فرضیه جذب از آنجا که برآمده از تفکر اومانیستی است، بیش از آنکه ناظر به ابزار زندگی باشد در فضای اهداف مطرح است و از این نظر نه یک راهکار جدید برای دستیابی به آرزوها که یک راهبرد و استراتژی محسوب می گردد. زیرا به هدف گذاری می پردازند و به زندگی کاملا بی خدا و مادی سمت و سو می بخشد. به عبارت دقیق تر این مفهوم به افق سازی و آرمان تراشی می پردازد، نه عرضه ابزار و وسایل جدید .
یعنی پاره ای از امور را به صورت آرمان و مطلوب نشان می دهد و این مطلوب ها هم چیزی جز چرب و شیرین زندگی این جهانی نیست. به همین دلیل چهره نامدار راز فقط در یک پاراگراف 12 بار جمله - حق توست - که را تکرار کرده است و اولین جمله کتابش را اینگو نه آغاز می کند: حق شماست که زندگی معرکه ای داشته باشید. راندا برن، قدرت، ص 13