معرفی کتاب فرقه های نوظهور
عرفان، مدرنیته و پسامدرنیسم و خلاصهای از پیشینه فرقههای نوظهور و مبانی فکری این فرقهها (مانند اومانیسم، تفکرات پلورالیستی و ...) موضوعاتی هستند که در ادامه فصل اول به آن اشاره می شود.
در فصل دوم و سوم به ترتیب فرقههای نوظهور شرقی (از جمله اشو، سایبابا، رامالله) و فرقههای نوظهور غربی (مانند اکنکار، سرخپوستی، شیطانپرستی) که در کشور ما نیز دیده شدهاند، معرفی و خلاصهای از عقاید آنها توضیح داده شدهاند.
فصل چهارم کتاب «فرقههای نوظهور» به اهداف و شیوههای تبلیغ این فرقهها پرداخته، فصل پایانی به ارایه راهکارهای مصونسازی در برابر این فرقهها اختصاص دارد.
تشریح افکار بنیانگذاران فرقه ها مانند آنچه که در مورد کارلوس کاستاندا (بنیانگذار عرفان سرخپوستی) و ترویج و تبلیغ مصرف موادمخدر گیاهان توهمزا از سوی این شخص صورت گرفته، مواردی است که آگاه سازی و در نتیجه مصون سازی خوانندگان کتاب را در پی خواهد داشت.
عدم تشریح عرفان اسلامی در کتبی که درباره عرفان های کاذب و یا نوظهور نوشته می شود یکی از نکات منفی است که به سهولت مورد غفلت قرار می گیرد اما آنچه پیداست حمید نگارش، در فصل آخر که "راهکارهای مصون سازی" نام گرفته به این موضوع توجه داشته و به تبیین ویژگی های عرفان حقیقی و معرفی الگوهای دینی در این مورد پرداخته است.
کتاب «فرقههای نوظهور» در 5 فصل با شمارگان 3000 نسخه، 208 صفحه و در چاپ سوم به بهای 32000 ریال توسط انتشارات زمزم هدایت قم، وابسته به پژوهشکده تحقیقات اسلامی چاپ شده است.