پیامبر رحمت و معنویت/ اگر اخلاق و معنویت در جامعه گسترش یابد
رهپویان هدایت:گسترش معنویت حقیقی و تقویت اخلاق در جامعه بشری از اهداف مهم پیامبر ختمی مرتبت حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم بوده است. هم حرکت حضرت جهان شمول بود و هم آموزه های معنوی و اخلاقی حضرت به صورت پر رنگ و ویژه با جهان بینی خاص مطرح شد.
بشریت به لحاظ اخلاقی، معنوی و عرفانی در دوران قبل از حضرت رسول اکرم صلوات الله و سلامه علیه دچار یک افول و به نوعی مرگ شده بود و این دنیای آکنده از بی اخلاقی و جهالت را سیره و منش اخلاقی و معنوی پیامبر اسلام مبدل به یک جامعه بالنده و رشد یافته نمود که نمونه های فراوانی را از آن سیره می توان به شماره آورد.
از دستورات حضرت در علم آموزی و قیدگذاشتن برای اسرای کفار که در صورت آموختن علم خود به مسلمانان می توانستند آزاد شوند تا دستورات و آموزه های اخلاقی و سبک زندگی سراسر معنوی و اجتماعی حضرت در دورانی که حتی دختران را زنده به گور می فرستادند. در دورانی که زن هیچ جایگاه و احترامی نداشت و دختر می بایست به گورستان برده شود این رسول گرامی اسلام بود که به احترام حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها در سنین کودکی و نوجوانی از جا بلند می شدند!
این سیره اخلاقی و تربیتی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم موجب شد یک تحول عمیقی در جامعه اسلامی شکل بگیرد و شخصیت های بزرگی از نظر اخلاقی و معنوی مثل ابوذرها، سلمان ها، عمارها و انسان های ممتازی که نمونه بارز تربیت اخلاقی و معنوی پیامبر، حضرت امیر المومنین علی علیه السلام است، تربیت شوند و این ها همه نشان دهنده تاثیر عمیق و ژرف حرکت حضرت در مسیر اخلاق و معنویت است.
اما آنچه امروزه در جامعه اسلامی مشاهده می شود با سیره و روش حضرت فرسنگ ها فاصله دارد. البته که بسیاری از مکارم اخلاقی در جامعه ما مانند؛ همدردی ها، همکاری های مردمی و جهادی در مواقع بحران و کمک به فقرا و .... هنوز در سطح فراتر و بالاتر از دیگر کشورها و جوامع بشری است اما باز هم با آن نقطه مطلوب و با آن مدل و الگوی حضرت فاصله دارد.
اخلاق و معنویت به صورت گسترده و فراگیر بر پایه سنت های برگرفته شده از اهل بیت از مواردی است که به شدت در کشور جای خالی آن احساس می شود. معنویت و اخلاقی برگرفته از اسلام راستین و حقیقت محمدیه.
آن چیزی که امروزه در جامعه ما به اسم معنویت جای خود را در اذهان و دیدگاه ها و سخنان برخی از مردم باز نموده است در حقیقت تبلیغاتی مادی گرایانه، معنویت های من درآوردی و بی پایه و هیجاناتی زودگذر است که در پوشش معنویت قرار گرفته است.
اگر اخلاق و معنویت به سبک حقیقی و همراه با سیره پیامبر رحمت در جامعه ای رشد یابد به تبع مواردی نظیر سیاست ورزی، اقتصاد و مسائل بازار و سرمایه و... تا فرد فرد افراد جامعه نیز تحت تاثیر این الگوی اخلاقی قرار می گیرند و رضایت همگان را در پی خواهد داشت.
آنچه جامعه ما را از این اصول اخلاقی دور نموده است در همین پوشش گسترده و حجم فراوان تبلیغات عرفان ها و معنویت های دروغین است. آنانی که با ارائه شیوه هایی بی مبنا و دروغین و یا بر اساس مبانی اومانیستی جامعه را به سمت غفلت بیشتر سوق می دهند.
لهذا باید جامعه دینی و حوزویان، متخصصان و مسئولان در وهله نخست و سپس تمامی افرادی که دغدغه و درد دین و معنویت دارند به صحنه آمده و برای ترویج رفتار و سیره الگوهای حقیقی تلاش نمایند.
اگر همه افرادی که به پیامبر رحمت ارادت دارند و ایشان را اسوه و الگو می دانند وارد میدان فعالیت شوند و به رفع شبهات بپردازند، در فضای مجازی به گسترش روایات و سیره حضرت اقدام کنند و شبهات مطرح شده را پاسخ دهند قطع به یقین دایره گسترش معنویت های بدلی و عرفان های دروغین کاهش خواهدیافت.