بررسی فعالیت های تبشیری در حوزه ادبیات کودک و نوجوان (2)
انجمبن رهپویان هدایت: در شماره گذشته این یادداشت ابتدا مقدمه ای از رویکرد اردوگاه صلیبی نسبت به جوانان و نوجوانان و سپس به دسته بندی کتاب های تبشیری حوزه مودک و نوجوان پرداخته شد. در یادداشت حاضر دسته دوم این کتاب ها به همراه اهداف نهان در ارایه و انتشار آن ها نوشته خواهد شد
دسته بندی دوم:
در یک دسته بندی کلی دیگر 1) در یک گروه با کتاب های حجیمی رو برو هستیم که عمدتا به تخلیص و تصویر سازی کل کتاب مقدس- عهد عتیق و جدید – پرداخته اند و با نام های ( کتاب مقدس کودکان ، اولین کتاب مقدس آموزشی من و... ) خلاصه ای از کل کتاب مقدس را به صورتی بسیار جذاب به نمایش می گذارند
این کتب عمدتا دارای نویسنده های غیر ایرانی هستند که اثر آنها به زبان های مختلف از جمله فارسی ترجمه شده است.
2) دسته دیگر کتاب هایی هستند که در حجم کم و در حد چند صفحه به بیان یک یا چند داستان یا آموزه مهم و اساسی کتاب مقدس که دارای نتایج استراتژیک در گسترش آموزه های مسیحیت تبشیری است ، پرداخته شده است. این داستان ها به معجزات منسوب به عیسی (ع) محبت عامه عیسی (ع) ، روح کلی محبت خدای پدر ، اشاره به تصلیب و قربانی شدن عیسی (ع) برای نجات بشریت و لزوم ایمان آوردن به او و ... می پردازد. تعدادی از این داستان ها نیز ترجمه هستند اما به ویژه از سال 2010 میلادی به بعد با موجی از این دست کتاب ها مواجه می شویم که توسط تیمی فارسی زبان به صورت بومی و طبق متد اولیه نگاشته و تصویر گری شده اند. این دسته از کتاب ها در قطع جیبی و کم حجم هستند به گونه ای که علاوه بر کاهش هزینه های چاپ آن در داخل کشور امکان توزیع آن را بسیار ساده تر می کند. علاوه بر این شباهت در جلد و شمایل چاپی این کتب به کتاب های چاپ داخل سبب می شود که در نگاه اول رویت چنین کتابی در دست کودکان، حتی از منظر یک خانواده متدین نیز شک بر انگیز نباشد.
نوع نقاشی ها ، نثر خاص و طنز گونه و بعضا آمیخته با حجو ، قطع جیبی ( شبیه به کتاب هایی که در وسائل حمل و نقل عمومی وجود دارد) و... در برخی از این دست کتاب ها و همچنین نوع مسائلی که در آن ها بدان پرداخته شده است از قبیل مشکلات روز جامعه ، بد اخلاقی و خشم عمومی ، بی عدالتی ، نبود محبت و... به گونه ای است که گویا هدف نویسندگان برخی از این دست کتب بیشتر قشر جوان جامعه بوده است تا کودکان.
برخی از نکات و اهم اهداف این کتاب
1. تقریبا تمام این کتاب ها متعلق به انتشارات ایلام کشور انگلستان می باشد تعداد محدودی از کتاب های کودک و نوجوان اولیه نیز متعلق به انتشارات پروکامالا هلند می باشد.
2. در ابتدای تمام این کتاب ها دانشنامه و اطلاعات کتاب شناسی آن به فارسی و انگلیسی ذکر شده است که سبب ایجاد وهم در معتبر بودن کتاب می شود
3. در صفحه پایانی تمام این کتاب ها آدرس وب سایت هایی جهت کسب اطلاعات بیشتر ، دسترسی به سایر کتاب ها ، نسخه های شفاهی کتاب و... ذکر شده است ( رج ضمائم )
4. عموم این کتاب ها –مخصوصا کتب متاخر- در راستای تبلیغ گرایش خاصی از پروتستانیزم ( و نوعی مسیحیت صهیونیستی )است که دارای حد اقل آموزه ها و مناسک خاص جمعی می باشد.
ادامه دارد....