با این کتاب ها در آینده نه شهریاری دارید و نه سلیمانی!!
مرحله کودکی و سپس دوران نوجوانی مهم ترین زمان برای تربیت و نهادینه شدن افکار و رفتار در انسان است. بررسی روایات هم نشان می دهد که اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام بر نقش تربیت درست در دروان کودکی، نونهالی و نوجوانی تاکید بسیاری داشته اند. وقتی امیر بیان حضرت علی علیه اسلام می فرمایند:
اَلْعِلمُ فی الصِّغَرِ کَالنَّقْشَ فی الْحَجَرِ
یعنی تمامی مراتب علمی و تربیتی می تواند در کودک چنین حالتی را ایجاد کند که مانند نقش بر روی سنگ محکم و استوار جای گیرد.
در موضوع معنویت و تربیت معنوی نیز اینگونه است و هر چه در دوران کودکی و نوجوانی این مسئله مورد اهتمام خانواده و سپس جامعه و حکومت باشد اثرات آن در بزرگسالی نمود خواهد داشت و جامعه فرهیخته تر و در سلامت فکری و معنوی تری به سر خواهد برد.
به همین جهت و در طرف مقابل نیز طیف ها و تفکرهایی که می خواهند بشر را با دیدگاه های خود جلو برند و بر آنان اثر بگذراند از کودکی به نشر و ترویج مباحث خود می پردازند. در گذشته به این مسئله اشاره داشته ایم که عرفان های کاذب چگونه برای تغییر هویت دینی و فرهنگی ایران اسلامی به ترویج مباحث خود از خردسالی می پردازد.
امسال در نمایشگاه کتاب و در فضای نشر کتاب نیز همین موضوع به چشم می آمد. کتب فراوان یوگای کودکان در غرفه های متعدد نشر کودک و نوجوان، یوگا از زمان بارداری و... در فرمت های مختلف وجود داشت. از سویی دیگر کتب متعددی درباره سحر و جادو که بنمایه معنویتهای ماورا گرا است در قالب رمان، بین نوجوانان و جوانان اقبال پیدا کرده است، نیز بسیار بیشتر از سال های قبل به چشم می آمد. این مسیر به صورت واضح و پرشمار به سمتوسوی رمانهای ترسناک (خصوص سحر و جادو) رفته است.
حقیقتا نونهال و نوجوان امروزی با دیدن این کتاب های جذاب و داستان های مهیج چه معنویت و دیدگاهی را خواهد پذیرفت؟! آیا حوزه نشر کتب کودک و نوجوان باید اینگونه رها و مروج انحراف باشد؟!