معرفی کتاب/ نزول مسیح و ظهور موعود
به گزارش انجمن رهپویان هدایت، یکی از مباحث بسیار مهم و سرنوشتساز در ادیان ابراهیمی مسأله اعتقاد به منجی و ظهور موعود در آخرالزمان است که البته در جزئیات با هم تفاوت دارند.
بنا به اعتقاد مسلمانان، همزمان با ظهور حضرت مهدی(عج)، حضرت عیسی مسیح(ع) نیز نزول پیدا میکند و وارد بیتالمقدس میشود و ماجرای پدیدار شدن دجال در مقابل ایشان و کشته شدن او توسط امام زمان(عج) نیز از جمله مسائل مرتبط با دوره ظهور است.
چگونگی نزول حضرت مسیح(ع) و ظهور امام زمان(عج) در روایات معصومین(علیهمالسلام)، بازتاب داشته و بر این اساس میرتقی حسینی گرگانی در کتاب "نزول مسیح و ظهور موعود"، این موضوع را در سه بخش مورد بررسی قرار میدهد.
"کلیات درباره مهدویت"، "شباهتهای حضرت مهدی(عج) و مسیح(ع)" و "نزول مسیح و ظهور موعود"، عناوین کتاب مورد اشاره را تشکیل میدهند.
بخش اول در مبادی و مباحثی است که بهعنوان پیشنیاز بحث اصلی باید به آنها پرداخته شود. دراین بخش مباحثی مانند: مفهوم و مصداق انتظار و فراگیری عدالت مهدی(عج)، مورد تدقیق مؤلف قرار گرفته است.
در بخش دوم کتاب به موضوعاتی مانند: شباهت در کیفیت تولد، داشتن دو نام، شباهت سیمای مهدی(عج) به مسیح(ع)، سخن گفتن در گهواره، یاری و تأیید شدن از سوی جبرئیل، رهبری مردم در سنین کودکی و داشتن حواری برخورد میشود.
رابطه نزول مسیح با ظهور امام زمان(عج)، بشارت پیشینیان به هبوط مسیح(ع) و ظهور منجی، نزول مسیح(ع)، سیمای مسیح در قرص خورشید و ماه، تأسف غمبار، بسترسازی فرود عیسی(ع)، نزول مسیح(ع) و تقویت جبهه مهدی(عج)، نیز قسمتهایی از بخش پایانی کتاب هستند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: "همه اهل کتاب به حضرت مسیح(ع) پیش از مرگش ایمان میآورند. یهودیان او را به نبوت و مسیحیان به اینکه وی فرزند مریم و پیامبر الهی است، میپذیرند و دست از الوهیت-خدا یا فرزند خدا بودن- او برمیدارند و این جریان، هنگامی است که عیسیبنمریم(ع) پس از ظهور قائم آل محمد(عج)، از آسمان به زمین فرود میآید. روشن است که مسیح، به حکم اینکه آیینش مربوط به گذشته و پیش از اسلام بوده و نسخ گردیده، وظیفه دارد در این زمان از آیین رسمی موجود یعنی اسلام پیروی کند؛ چنانکه در برخی روایتها آمده که ایشان فرموده: من وزیر و یاور مهدی هستم و نه امیر بر امت اسلام."
گفتنی است، نویسنده کتاب نزول مسیح و ظهور موعود برای تدوین کتاب از 182 منبع استفاده کرده که از جمله آنها میتوان به "غررالحکم و دررالکلم، الخصال، اعیانالشیعه، تاریخ جامع ادیان، تنزیهالانبیاء، دام جهانی شدن و نظریه برخورد تمدنها" اشاره کرد.