موضعگیری کلیسای ارتدوکس در قبال مسیحیت صهیونیستی
کلیسای ارتدوکس اعتقاد دارد جریان مسیحیت صهیونیستی به دنبال القای یک دیدگاه لاهوتی بیگانه از مسیحیت در ذهن مسیحیان است. این کلیسا بر این باور است که اهداف این جریان، سیاسی است نه دینی و در نتیجه همه اینها در جهت خدمت به منافع حکومت خاصی است.
به گزارش انجمن رهپویان هدایت:
کلیسای ارتدوکس در ایالات متحده مخالفت خود را با مسیحیت صهیونیستی اعلام کرد. این کلیسا معتقد است جریان مسیحیت صهیونیستی به دنبال القای یک دیدگاه لاهوتی بیگانه از مسیحیت در ذهن مسیحیان است. این کلیسا بر این باور است که اهداف این جریان، سیاسی است نه دینی و در نتیجه همه اینها در جهت خدمت به منافع حکومت خاصی است.
شورای کلیساهای خاورمیانه
اما در مورد موضعگیری کلیساهای خاورمیانه در مقابل این جریان، باید گفت: آن شورا به دلایل دینی، سیاسی و انسانی مخالف مسیحیت صهیونیستی است.
شورای کلیساهای خاورمیانه، مسیحیت صهیونیستی را متهم به استفاده ابزاری و سوءاستفاده از کتاب مقدس و بازی با احساسات مسیحیان در جهت تلاش برای مقدس دانستن تأسیس یک کشور و قانونی و مشروع جلوه دادن سیاستهای آن، دانست و این را در بیانیهای که در ماه آوریل ۱۹۸۶ صادر نمود، بیان کرد.
کشیش ریاض گریگور، دبیر کل این شورا علت مخالفت با این جریان را اینگونه بیان کرد:
٭ مسیحیت صهیونیستی، هیچ ارتباطی به مسیحیت ندارد زیرا آن در تحریف برخی نوشتهها و اسفار کتاب مقدس است.
٭ مسیحیت صهیونیستی، توطئهای است که بر ضد عموم مسیحیان به ویژه مسیحیان عرب برنامهریزی شده است تا باعث شکست طرح گفتوگوی مسیحیت و اسلام شود و طرحهای درگیری و جنگ تمدنها و جنگ ادیان به ویژه اسلام و مسیحیت توجیه شود. این طرح در واقع به دنبال مانع تراشی برای همزیستی مسلمانان و مسیحیان در جهان عرب است و میخواهد میان آنها تفرقهافکنی کند و باعث جنگ شود.
موضع کلیسای روم ارتدوکس
کلیسای روم ارتدوکس نیز از این قاعده مستثنی نبود. این کلیسا نیز با مسیحیت صهیونیستی به مخالفت پرداخت و حتی به نامگذاری آن نیز اعتراض کرد. پدر عطاءالله حنا، پطریک روم ارتدوکس در قدس اصرار میکرد که باید آنان را «گروههای صهیونیست شده مدعی مسیحیت» نامید.
او به این دلیل با این جریان مخالفت میکرد که اعتقاد داشت، تناقضات بسیاری میان بسیاری از مفاهیم اساسی مسیحیت مانند: صلح، آرامش، دوستی و یکدلی با اصول صهیونیسم وجود دارد؛ زیرا صهیونیسم بر پایهاندیشههای نژادپرستانه و قومگرایی و دست زدن به کارهای پلید شیطانی برای پیشبرد طرحهای نادرست استوار است. بنابراین مسیحیت صهیونیستی جریانی است که بیشتر از هر چیزی به یهودیت صهیونیستی نزدیک است.
چیزی که باعث افزایش ترس و هراس روم ارتدوکس از مسیحیت صهیونیستی شد، اهدافی است که عبارتند از، جذب مسیحیان شرقی به خود و تلاش برای جدا ساختن آنها از هویت، ریشههای شرقی و مسائل ملّیشان با استفاده از شعار تبلیغ برای مسیحیت.
همچنین روم ارتدوکس تأکید میکند، آنچه باعث میشود آنها در مخالفت خود با مسیحیت صهیونیستی ثابتقدمتر باشند و به مخالفت خود با آن ادامه دهند، این است که آنها اعتقاد دارند؛ صهیونیستها از بعد سیاسی و غیر دینی کتاب مقدس را تأویل و تفسیر میکنند. تا بدین وسیله اشغال، جنگ و حمله به اطرافیان را توجیه کنند و به مردم بقبولانند که فلسطین از آن آنان است و دیگران در آن حقی ندارند.